VÆK MED TELEFONEN: Børn skal være sammen fysisk

Gammelgårdsskolen i Åbyhøj i Aarhus har nu taget konsekvensen af de mange år, hvor eleverne har set virkeligheden og hinanden gennem en telefon – og gjort det, alle medieforskere advarer højlydt imod: Ledelsen har forbudt mobiltelefoner i skoletiden.

– Problemet har været, at der sker rigtig meget socialt på de her sociale medier, som gør, at mange børn ikke nyder det fællesskab, der er ved at være sammen med deres klassekammerater, fordi de går med hovedet ned i telefonen, siger Susanna Broe Laursen til TV2 Østjylland.
– Vi kan ikke forbyde børnene at være på de sociale medier, men vi kan hjælpe dem med at komme tilbage og være sammen. Når vi nu er sammen fysisk, er det skørt at gå rundt hver for sig selv på de sociale medier, siger Susanne Broe Laursen og henviser til, at elever, der deltager i fællesskabet trives bedre i skolen.

Forbuddet har været annonceret på AULA og ifølge skoleledelsen, har ingen forældre protesteret.
Imens dette blev skrevet, så er endnu en skole gået samme vej, det er Sorø Privatskole og her lyder det:
– Vi oplever, at de elever, som ikke er så stærke socialt, kommer til at gemme sig. Det bliver for nemt for dem at gemme sig bag telefonen. De mangler at blive tvunget ud i relationerne, forklarer skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard.

Læs mere her: https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2023-06-27-mobning-og-overfald-skole-indfoerer-forbud-for-1000-elever