Movia opgraderer til analog trafikinformation

Af: Anders Colding-Jørgensen

Efter nogle forsøg med en håbløst gammeldags og kluntet digital adgang til trafikinfo, opgraderer Movia nu samtlige stoppesteder til en tidssvarende analog visning af køretider.

Det er jo en helt naturlig udvikling, mener vi i Analogiseringsstyrelsen.

At stå lige foran et stoppested, som har god plads til en køreplan, blot for at finde ud af at man skal have en helt anden skærm frem, klikke sig ind på informationerne med adskillige klik, måske med kolde fingre og i regnvejr og desuden håbe at man har strøm og internetdækning, blot for at få nogle tal der kunne stå skrevet lige for næsen af én, virker jo unægteligt lidt gammeldags og molboagtigt.

De nye opgraderede køreplaner kræver ikke strøm, internetdækning, viden om apps eller at man bruger tid på at klikke sig ind på den rette rute. Den analoge teknologi er helt åbenlyst totalt overlegen til at løse det aktuelle problem: at man står ved et stoppested og gerne vi vide hvornår den næste bus kommer.

Movia placerer sig hermed som analoge frontløbere og vi håber at det ikke varer længe før man tager konsekvensen og opgraderer billetsystemet til at indeholde det ægte analoge klippekort som fungerede 100%, var anonymt og totalt gennemskueligt og som ingen borgere på noget tidspunkt har krævet afskaffet.

I Analogiseringsstyrelsen mener vi at det er en helt åbenlys borgerret at kunne se en køreplan og købe en busbillet, uden at skulle bære en kostbar internetforbundet og opladet lommecomputer på sig og samtidigt afgive data til både virksomheder og myndigheder om hvor man rejser hen.

Se Analogiseringsstyrelsens samlede udkast til Analoge Borgerrettigheder.

Relateret indlæg: Færre data = mere sikkerhed: Og så taler vi sammen, ikke?