FLASHBACK 1960: ‘ANALOG’ – et sci-fi-magasin

Analog Science Fiction Magazine, March 1965

I 1938 overtog redaktør John W. Campbell et science fiction magasin kaldet ‘Astounding’, der i 1960 skiftede navn til ANALOG. Campbell valgte navnet “Analog” fordi han så hver Science Fiction novelle som en “analog simulation” af en mulig fremtid og fordi der var sammenfald, analogi, mellem indholdet og drømmene i de Science Fiction noveller bladet trykte og den virkelige verdens forskning.

Magasinet eksisterer endnu. 
Seneste nummer har blandt andet en novelle kaldet ‘Uncle Roy’s Computer Repairs and Used Robot Parts’ og det med at genbruge computere, ja, det synes vi også er en god ide.
Du kan bladre i de gamle numre via Internet Archive.

Her fra Analogiseringsstyrelsen har vi flere gange overvejet om vi burde lave et tilsvarende blad – vi har også drømme om fremtiden, drømme der inkluderer nye analoge løsninger på de mange problemer, det digitale har bragt os på det sidste. Måske er vi i virkeligheden igang med at lave Science Fiction, der snart vil blive gjort til virkelighed af fremskridtsvenlige ingeniører, der indser, at verden ikke er en stor computer, men et smukt sted hvor vi alle sammen kan bidrage?

Har du lyst til at sponsere et dansk ‘ANALOG’ magasin? Tag straks kontakt!

Bogklub #6 – Blood in the machine af Brian Merchant

Anders Kjærulff præsenterer “Blood in the machine” af Brian Merchant.

Lyt til tidligere podcast om Shoshana Zuboff, Finn Brunton og Helen Nissenbaum, James Bridle, Günther Anders og Christoph Becker.

Bogklub #5 – Insolvent af Christoph Becker

Præsenteret af Jesper Balslev, link til Insolvent, open access her.

Lyt til tidligere podcast om Shoshana Zuboff, Finn Brunton og Helen Nissenbaum, James Bridle og Günther Anders

Eftertanker:
Der er to ting jeg gerne vil kommentere på, her et par måneder efter udgivelse.
For det første: jeg synes jeg kom til at give det fejlagtige udtryk at AL digital udvikling går galt. Det er jo ikke rigtigt, det jeg mente med det i situationen (henimod slutningen), var at al den udvikling der går galt, kan forklares i en overrationalistisk tilgang.
For det andet: for mig er rationalismekritik ikke det samme som relativisme. Relativisme bliver ofte beskrevet som at man ikke kan sige noget objektivt om noget som helst. For mig er rationalisme en særlig form for fornuft der har mere travlt med at formulere logiske, eviggyldige og konsistente sandheder, end at forstå virkelighedens dilemmaer, paradokser og flertydighed. Rationalistiske tilgange kan være nyttige i mange sammenhænge, men ofte skaber de problemer, fordi de har en tendens til at overse at mennesker er mere end rationelle! Men læs mere i Beckers kapitel 7 i “People are more than rational“. Se også hvordan en bruger på Quora forklarer det:

Mød hinanden ved at disconnecte

Offline-diskotek i Holland, Off The Radar:

Join us in this awesome experiment, where we go back to a world without mobile devices. During the event no one will be able to use their phones and therefore start making real world connections, by disconnecting from digital distractions. We know your mobile phone is one of the most important possessions, so to make sure you can leave it behind without any concerns, we’ve come up with a plan.

https://www.offtheradar.nl/

Mød offline-klubben

De mødes for at afkoble fra tech, og for at finde nye venner:

It’s a different kind of connection where a Wi-Fi signal is not needed. Members of the Offline Club check their electronics at the door, grab a coffee and a seat, and pretend like it’s the ’90s.

Analogisering trender for hårdt i Amsterdam!
Læs også Artikel i The Guardian.

Sluk Skærmen

Nyttig viden om hvordan man underviser uden skærm!

Få inspiration til STUKs skærmanbefalinger. Materialerne handler om læring uden skærm med henblik på at styrke elevernes relationer, øge læringsudbyttet og  bevidstheden om skærmbrug.

&

Skolen sikrer en god balance mellem analoge og digitale undervisningsformer, fx ved at skærme kun bruges, når det er didaktisk og pædagogisk hensigtsmæssigt. Skolerne kan desuden tilbyde attraktive alternativer i pauser og sociale sammenhænge som modspil til digitale muligheder

Læs mere på EMU.dk

Bogklub #4 – Det antikverede menneske af Günther Anders

Bogen præsenteres af Marie Møller Kristensen (forfatter til “Skrift – fra billeder til bits”).
Bogen kan læses og hentes på tysk her

Der spilles lidt lyd af Leif J.F. Callioscott – “The Audible Transitional Object”

Lyt til tidligere podcast om Shoshana Zuboff, Finn Brunton og Helen Nissenbaum og James Bridle.
URL’en til vores podcast: https://www.analogist.dk/category/podcast/feed