Tiltrædelsetale, Bjarke: Områdedirektør Aalborg

Kære virkeligheds-avatarer, real-identiteter, kød-robotter

Jeg er for nyligt blevet tilbudt en stilling som direktør, og selvom ordet “direktør” alle dage har affødt fordomsfulde muskelspændinger i mig, har jeg alligevel valgt at takke ja. Det lyder modstridende, og selvom jeg personligt ikke er meget for det, må jeg indrømme at i lige præcis dette tilfælde helliger målet midlet. Jeg skal nemlig ikke iføres habit, skinnende armbåndsur, slendre som et kattedyr og sige en masse buzzwords som ingen ved om giver mening (det er i hvert fald ikke min umiddelbare opfattelse), men derimod gøre det jeg er bedst til (i prioriteret rækkefølge): være halv-irriterende, kritisk, oplysende, sjov (skal måske bytte plads med halv-irriterende, kan forveksles), progressiv og visionær, iført cardigan og en bajser (note-to-self: skift til førsteplads).

Jeg skal nemlig være områdedirektør for Aalborg for Analogiseringsstyrelsen, og jeg glæder mig meget til at “komme i arbejdstøjet” (som det sjovt nok kun er akademikere og politikere der siger, men ikke folk der rent faktisk har arbejdstøj) for jeg mener helt og holdent at “der er noget galt i Danmark”, og desværre er dette galt en temmelig kompleks størrelse. Jeg håber at kunne bidrage med at udfolde denne kompleksitet, og få løsnet op i den gordiske knude, således at vi lettere kan argumentere for relevansen af styrelsens arbejde og kerneopgave (ups, første buzzword).

Digitalisering er ganske vist en kerne-komponent i problemstillingen, men denne komponent er godt forviklet med en masse perifere elementer, der spænder bredt fra blandt andet politik, jura, psykologi og filosofi og helt over til ting af mere lavpraktisk karakter, som video-teknologi, DNA, sociale medier og meget, meget mere. Jeg er af den overbevisning at de fleste mennesker er fornuftige væsner, der når de får al nødvendig information til rådighed, er i stand til at træffe gode beslutninger – selvom det selvfølgelig er en abstrakt størrelse. Derfor vil en af de største arbejdsopgaver bestå i informationsformidling- og deling, for overhovedet at gøre det kendt at der er et problem. Information har det dog med at “hænge bedre fast”, når det bliver serveret med en god portion humor, så dette arbejde igangsættes først når den er fundet. Selvom intet er på release-candidate stadie endnu, har jeg allerede idéer til mere praktiske gøremål:

1. Indførslen af ÆI-certifikatet. ÆI står for “Ægte Intelligens” og er et klistermærke virksomheder kan anvende, hvis de ikke bruger AI/ML. Bonusinfo: ÆI udtales ligesom AI (i min vision), så man kan i særlige tilfælde fuppe AI-evangelister.
2. Uddeling af ÆI/Her nyder du frihed certifikater samt oplysning om styrelsens formål og arbejde
3. “Lær din smartphone at kende”-workshops. Workshops hvor man lærer at skille sin smartphone ad, men hvor det står med småt at man ikke lærer at samle den igen…:)

Tak for tiden, tilliden og tålmodigheden. Skål.