E-mail fra Morten vedr. MitID

Meddelelse: Via Anders Kjærulff’s virke i medierne, er jeg blevet gjort opmærksom på jeres gode og meget nødvendige arbejde i denne tid. Denne nærmest religiøse tro på at alt digitalt er løsningen på alle udfordringer, er i følge erfaringerne jo åndssvagt. Derfor tak for at bidrage med en – indtil for nyligt, totalt fraværende debat om det digitale samfund. Jeg har lige fået et “brev” i min e-boks fra Digitaliseringsstyrelsen om at opdatere mine oplysninger i NemID, så jeg kan gå over til Mit ID. Til dette skal jeg bruge et gyldigt pas. Mit er udløbet og jeg kan forstå at de nye pas skal bruge fingeraftryk? Det går hurtigere end selv de grummeste sci-fi film, mod en total registrering. Med denne henvendelse vil jeg blot høre om jeres mening om dette nye MitID – det lyder som en yderligere optrapning af registrering?

Vores mening: der skal formuleres en konstruktiv kritik til at løse det problem!