Behøver et vaccinepas være en app?

 

Dette er min første klumme, artikel eller hvilket prædikat man nu skal sætte på. Og den kommer til at handle om noget jeg kalder Mer’-teknologi, altså der hvor man allerede har en teknologi der kan løse problemet, men man skal udvikle noget nyt. Begrebet er også kendt som There’s an App for that, og var meget brugt i start-10’erne.

De danske festivaler håber meget på at der vil komme et vaccinepas inden længe, således at det er muligt at kontrollere folk inden de kommer ind. Dette vil, selvfølgeligt, gøre det meget mere sandsynligt at danskerne kan drikke fadøl og se musik denne sommer. Sammenholder man dette med at der allerede nu foregår udvikling af et vaccinepas, er det oplagt at det bliver sådan en løsning der vil blive taget i brug på sommerens festivaler. Tilsvarende har unavngivne kilder informeret om at Netcompany også skulle have en app på vej. Altså de samme Netcompany der leverede smittesporingsapp’en gratis i 2020, vel og mærke en app, der videnskabeligt ikke virker, og som indtil videre har kostet staten 32 millioner kroner.

Det kan, med andre ord, gå hen og blive rigtigt dyrt for os alle, at omkring 100.000 mennesker vil mødes og drikke fadøl.

Dermed bliver det også nødvendigt at påpege at vi, i Danmark, allerede har et IT system til at udsende fortrolige dokumenter til borgerne. Man kan diskutere kvaliteten af E-boks, men det findes allerede og det vil være oplagt at sende brev ud til folk, når de har modtaget den fulde vaccine. Så er vi tilbage ved Mer’-teknologi; alle tegn peger på at der skal bruges en masse penge på at købes endnu et nyt system til at løse et problem, som vi allerede besidder delene til at løse.
Må man foreslå at vi træder et skridt tilbage og ikke bare bruger penge på nye ting, bare fordi at de blinker og bliver solgt af de smarte mennesker?

Hvis man som undertegnet, er lidt tilbageholdende med at tage en 6000 kroners mobiltelefon med på et akoholdrevet muddereventyr, foreslår vi, i Analogiseringsstyrelsen, at modvirke Mer’ Teknologi-syndromet ved at man laver en installation hvor man kan logge ind og få taget et polaroidbillede af en vaccineattest, som man kan have i lommen.  Det er modstandsdygtig overfor mudder og diverse væsker, samt en garanti for et bedre minde.