Analogistens ensomhed
/i Telegram, Trend /af AnalogiseringsstyrelsenThe Luddite Club
/i Telegram, Trend /af AnalogiseringsstyrelsenI New York har en gruppe teenagere besluttet at droppe smartphones. De kalder sig selv “The Luddite Club:
You don’t have to get rid of your phone to join the Luddite Club. Some members, including me, have switched to flip phones. Others still have iPhones but are trying to spend less time on them. When the club gets together, the only rule is: No smartphones here. No TikTok, no Instagram. We usually meet at the big public library at Grand Army Plaza in Brooklyn, New York. We discuss books or our plans for the club. A lot of people draw. Some people read. Mostly, though, we just spent time not on our phones.
På dansk:
Du behøver ikke at slippe af med din telefon for at blive medlem af Luddite Club. Nogle medlemmer, inklusive mig, er skiftet til flip-telefoner. Andre har stadig iPhones, men forsøger at bruge mindre tid på dem. Når klubben samles, er den eneste regel: Ingen smartphones her. Ingen TikTok, ingen Instagram. Vi mødes normalt på det store offentlige bibliotek på Grand Army Plaza i Brooklyn, New York. Vi diskuterer bøger eller vores planer for klubben. Mange mennesker tegner. Nogle mennesker læser. For det meste bruger vi bare ikke tid på vores telefoner.
Læs hele artiklen hos Businessinsider (og tak til Philippe de Rougemont for tip!)
TILLYKKE DANMARK!
/i Telegram, Trend /af Anders KjærulffDanmark kan være stolte! Vi er nemlig det land i verden, der bruger næstmindst internet om dagen. Der er et stykke arbejde at gøre, hvis vi skal nå samme niveau som Japan, men hvis vi alle sammen tager os sammen og udvikler det enorme potentiale i digitalt ikke-brug, så kan vi godt klare det.
For selv om det er langt værre på verdensplan, hvor vi i gennemsnit er mere online end vi er tilstede i virkeligheden, så er det stadig umådeligt trist, at vi danskere bruger 5 timer og 2 minutter om dagen på nettet. Det kan vi gøre endnu bedre.
Læs mere her: https://datareportal.com/reports/digital-2022-time-spent-with-connected-tech
Claus har sendt to breve – TAK!
/i Telegram, Trend /af Anders Kjærulff
Jeg modtog for nogen tid siden et brev fra Claus Jensen, datamekaniker, uddannet hos KTAS. Eller rettere: Der var TO breve. Det ene var til mig, det andet var sådan set til Generaldirektøren for Danmarks Radio (nu DR), men Claus havde lavet en kopi og sendt til mig, og det er jeg meget taknemmelig for, ikke mindst fordi Claus må siges at være en af de mest konsekvente analogister derude og et eksempel for os alle!
I brevet til Danmarks Radio lyder det: ‘Hver gang noget skal tilgås digitalt, kræver det strøm til computerkraft, meget strøm. En FM-radio bruger ikke særlig meget strøm. Med de nuværende el-priser er det også afgørende. Bare fordi noget er teknisk muligt, behøver du ikke partout gøre det, bare fordi det er din strategi’, skriver Claus, der opfordrer til, at Danmarks Radio beholder P1s program Orientering, og går væk fra den nye, hyperdigitale strategi, ‘Sammen om det vigtige’, hedder den, og det vigtige for DR er altså desværre computere, hvorfra vi skal streame vores programmer som på Netflix.
DETALJER
Selve brevet er et mesterværk. Læg mærke til detaljerne:
1. Det er skrevet på en ægte skrivemaskine! TO gange.
2. Claus har sine egne stempler, et for dato og tre andre der henholdsvis viser en lille tegning af ham selv, et der opfordrer os til at sende flere breve og et, hvor han maner os til at huske at bruge analoge kontanter, hvilket flugter perfekt med styrelsens mål for 2025.
3. Det er sendt som et rigtigt brev. Med håndskrift og frimærker på konvolutten, noget der i disse fattige tider, hvor der er færre og færre postkasser at putte brevene i og slet ingen posthuse at købe frimærker hos, kræver en ekstraordinær indsats. Bravo!
SKRU NED
Det Kongelige Danske postvæsen, aka Post Danmark eksisterer som bekendt ikke længere – ovenpå indførslen af den tvungne digitale post, mistede de deres indtægtsgrundlag og staten endte med at sælge det meste til Sverige, der ejer 60 procent af Postnord. Det må siges at være en ironisk ende på et system, der har kørt siden 1624, hvor Christian den 4de stiftede det – og var med til at skabe postvæsener i Norge og…Sverige.
Analogiseringsstyrelsen kipper med flaget for indsatsen og håber samtidig, at DRs generaldirektør vil svare Claus i samme ånd, med et brev med frimærke og rigtig underskrift, og endnu bedre: Måske endda lytte til hans bøn om at bevare det analoge FM og beholde programmet Orientering. Som Claus helt korrekt konstaterer er radio strømmæssigt billigere end computere og serverkraft, så DR gør også noget for klimaet, hvis de skruer ned for digitaliseringen.
SKRIV
Vi håber og opdaterer, når vi ved mere!
Hvis du nu sidder og får lyst til også at sende os et brev, så GØR det!
Breve og kontanter har nemlig det til fælles, at hvis der ikke er nogen der skriver breve eller bruger sedler og mønter, så forsvinder infrastrukturen omkring dem for stedse.
Og det ville da være trist.
PS: Claus har en hjemmeside, med et navn, der dækker over det modsatte, for den er smækfyldt med mere analogt guld. Besøg den her: https://digitaliseringen.it
Diskussionen om det analoge parallelsamfund fortsætter
/i Telegram, Trend /af AnalogiseringsstyrelsenLæs mere fra post.doc Søren Skaarup i diskussionen med Lisbeth Knudsen om analoge parallelsamfund:
For det analoge kan noget særligt når man skal bygge bro mellem forskellige perspektiver – om det så er en bro mellem forskellige syn på digitalisering, eller en bro mellem borgeren og hendes livsverden og systemet. Den samtale tager jeg gerne, med alle der måtte have lyst.