Mandag Morgen: Digitalismen er død

Analogiseringsstyrelsen ønsker ikke en hovedløs og uovervejet tvangsanalogisering af det offentlige

Vi har alle set hvordan en ukritisk og ideologisk tvangsdigitalisering af borgernes omgang med det offentlige har ført til IT-skandaler, dårligere service og mindre direkte og værdifuld personkontakt. Denne fadæse vil vi ikke gentage. Derfor skal analogisering ske med omtanke. Der er jo ingen grund til at analogisere noget, som allerede i dag fungerer fint som en digital proces.

Analoge og digitale løsninger skal sameksistere og bruges der hvor de skaber mest mulig nærhed, kærlighed og meningsfuld modstand. Derfor er det med glæde at vi nu kan erklære digitalismen – altså den ideologisk baserede digitalisering – død, i seneste analoge nummer af Ugebrevet Mandag Morgen. Med digitalismens død er “digitalisering” nu ikke det indlysende endemål for enhver udvikling. Derfor er der nu åbent for en konstruktiv og saglig debat om hvilken måde vi løser samfundets problemer på.

Teksten kan naturligvis også læses i en praktisk, digital udgave, hvis du ikke er så heldig at kunne holde et ægte blad i hånden.

Læs: Digitalismen er død – længe leve computeren